Bijgewerkt op 19 augustus 2024 door Marvin
Steeds meer mensen kiezen er voor om minder vlees te eten. Redenen hiervoor zijn de belasting van vleesproductie op het milieu en de effecten op de gezondheid. Er is niks mis met af en toe vegetarisch eten. Zo hebben we eerder al ons recept van onze tofuburger gedeeld.
Vandaag hebben we een heerlijk recept van een vegetarische noedelsoep met tofu. Ideaal voor een snelle maaltijd, relatief laag in calorieën en ook nog eens gemakkelijke te bereiden. Benieuwd hoe jij dit gezonde recept klaar kan maken? Lees dan het volledige recept hier onder.
Wat heb je nodig voor deze noedelsoep?
Dit recept is genoeg voor 1 persoon. Uiteraard kan je dit gezonde recept ook gebruiken voor meerdere personen. Vermenigvuldig dan de hoeveelheden zoals hieronder aangegeven met het aantal persoon waar je voor kookt.
Ingrediënten
- 150 gram tofu (blok)
- 50 gram eiernoedels (verkrijgbaar bij de toko)
- 20 gram peultjes
- 10 gram kastanjechampignons
- Olijfolie
- ¼ blokje groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- Soja saus
- Peper en zout
Keukengereedschap
- Kook- en koekenpan
- Mes en snijplank
- Zeef
Vegetarische noedelsoep met tofu recept
Volg de onderstaande stappen om deze heerlijke vegetarische noedelsoep met tofu te maken.
- Snijd de tofu in blokjes waarbij alle zijden ongeveer 0,5 cm zijn. Leg de blokjes tofu vervolgens op een droge doek en dep zo veel mogelijk van het vocht uit de blokjes. Verwarm vervolgens de koekenpan met een beetje olijfolie, als deze goed warm is kun je de tofu in de pan doen. Strooi een beetje peper en zout over de tofu en voeg een klein scheutje soja saus toe. Bak op middelhoog vuur tot de tofu een beetje krokant begint te worden.
- Breng in 1 pan ongeveer 0,5 liter water aan de kook, in een andere pan ongeveer 0,4 liter met ¼ blokje groentebouillon. Snijd ondertussen de uiteinden van de peultjes af. Als het water kookt doe je in de ene pan met bouillon de eiernoedels en in de andere de peultjes. De peultjes mogen ongeveer 4 minuutjes gekookt worden, de eiernoedels 5 minuten. Giet vervolgens de pan met peultjes af, de noedels kunnen in de pan blijven zitten.
- Snijd ondertussen de kastanjechampignons in dunne plakjes en hak de knoflook zeer fijn. Als de tofu klaar is kun je deze uit de pan halen, leg ze op een stukje keukenpapier om kort uit te lekken indien nodig. Bak de champignons en de knoflook vervolgens in de zelfde pan als waarin je de tofu hebt gebakken. Snijd als laatste de bosui in schuine dunnen ringetjes.
- Neem een diep bord en leg hier eerst de noedels in het midden, giet er vervolgens bouillon overheen tot de noedels net onder het vocht staan. Schep daarna de champignons, peultjes, tofublokjes en bosui bij de noedels. Als laatste kun je ook nog wat sambal toevoegen, dit hangt er natuurlijk van af of je van pittig eten houdt.
Jouw vegetarische noedelsoep met tofu is klaar en je kunt gaat eten. Eet smakelijk!
Macro’s van dit gerecht (zonder sambal):
- Calorieën: 378 kcal
- Koolhydraten: 43 gram
- Suikers: 2 gram
- Vetten: 11 gram
- Verzadigd: 2 gram
- Eiwit: 25 gram

- Vegetarische noedelsoep met tofu - 25 april 2017
- Aspartaam kankerverwekker of onschuldige smaakmaker? - 11 april 2017
- Alcohol en onze gezondheid - 14 maart 2017